David Onnekink bijzonder hoogleraar Martine Vonkleerstoel

Het hoge woord mag eruit: David Onnekink is benoemd tot bijzonder hoogleraar op de Martine Vonk-leerstoel! Onnekink is historicus en als universitair hoofddocent en onderwijsdirecteur verbonden aan het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht. Zijn huidige onderzoek richt zich op de relatie tussen protestantisme en ecologie. 

Theanne Boer, voorzitter: ‘David Onnekink verdiept zich al langere tijd in de houding van christenen ten opzichte van de natuur, zowel in Nederland als in zendings- en ontwikkelingswerk. Hij combineert zijn historische kennis met actueel onderzoek naar de duurzaamheid van kerken en christelijke organisaties. Samen met theologen van de Theologische Universiteit gaat Onnekink aan de slag met het verder doordenken van vraagstukken op het snijvlak van ecologie, klimaatrechtvaardigheid en theologie.

Onnekink is geen theoloog, maar wel zeer goed ingelezen op het gebied van ecotheologie. Bovendien krijgt hij op de TUU diverse collega’s die hem daarin kunnen bijspijkeren. Wij zien het in elk geval met hem zitten, ook omdat David een gelovig mens is en dat past bij de TUU en bij Martine.’


Verder kennismaken met David? Zie: https://www.nd.nl/geloof/geloof/1194327/david-onnekink-nieuwe-hoogleraar-groene-theologie-een-buiteng en zaterdag 7 oktober verschijnt een interview met hem in het Nederlands Dagblad.

Foto: Koos van Noppen